Qualitat i servei

HORTANIC neix l’any 2005 com una necessitat vital davant la voràgine laboral, familiar, social i l’estrès propi de la nostra vida diària, amb l’objectiu de dotar-la de benestar, de qualitat i de bons aliments. És la filosofia Slow-Food, tota una forma de vida creada per combatre el ritme frenètic que no ens permet gaudir dels plaers mundans.

És la calma vers l’estrès, la qualitat vers la mediocritat, la proximitat vers la llunyania… En definitiva: l’Slow-Food vers el Fast-Food. Per això, també evitem els intermediaris en la distribució dels nostres productes, treballant en xarxa amb els millors professionals. Ens agrada conduir sense perdre de vista el Km.0 i el nostre circuit sempre és verd i de curta durada. És el camí que ens agrada seguir, perquè és el millor camí per portar el producte a taula.

Apostem per conceptes com l’agricultura ecològica i el cultiu de secà. Aquests, són de fet els trets que diferencien els nostres productes de la resta. I és que ningú pot mimar més que nosaltres la producció d’aliments.


Agricultura ecològica

A HORTÀNIC ens agraden els productes naturals, que creixen d’una terra sana i cuidada -i no explotada- per l’home. Treballem i vivim a pagès i volem que sigui així per molts anys. Estem molt conscienciats amb el medi ambient i ens preocupa el canvi climàtic. Hem viscut masses crisis alimentàries i hem vist les orelles al llop moltes vegades. Creiem fermament en l’agricultura ecològica. I com va això? Doncs és un tipus de producció que implica fer ús de les pràctiques que afavoreixen el terreny i que s’utilitzen perquè sigui autosuficient. Utilitzem fems compostos i deixem d’utilitzar aquells creats per la indústria química, perquè no volem tot allò que ens separa de un aliment autèntic i genuí. És per això que els nostres productes tenen origen certificat amb garantía pròpia i del Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Cultiu de secà

Treballem des de la comarca del Penedès, on l’aigua és un bé escàs i tractem els nostres cultius a condició d’aquest factor. Així, en el cas dels calçots treballem directament al secà. Però això, més enllà de resultar un problema, ens procura un producte únic i excepcional.

En els cultius de regadiu, la constant aportació d’aigua fa que el calçot (com altres aliments) tinguin un ritme de creixement ràpid. Com en el cas de la cuina a foc lent, en els cultius de secà, la verdura creix a un ritme molt més pausat; un ritme on els sucres es concentren poc a poc, ben integrats i sense diluir. Shhttt…aquest és el secret del sabor dels nostres calçots.

Una altra particularitat del cultiu de secà és la textura del calçot. Degut al seu creixement lent, les fibres esdevenen flonges i lleugerament flexibles. Aquests atributs donen als nostres ceballots i els seus derivats una textura cremosa i suau. Avisem! Quan els tastes, t’hi enganxes.

La veritable història d’HORTÀNIC

Si voleu conèixer una mica millor qui som i què fem, us recomanem que dediqueu cinc minuts del vostre temps a veure els següents vídeos, que pertanyen a la campanya: “HORTÀNIC, LA VERITABLE HISTÒRIA. Són la nostra carta de presentació en societat: quatre peces audiovisuals, creades per l’Oliver García Mancebo, amic de l’equip d’HORTÀNIC i membre del col·lectiu audiovisual Divino Concepto. Perquè una imatge val més que mil paraules: entreu en el nostre món i compartiu-lo a les vostres xarxes socials.

Compartir

Compartir

Compartir

Compartir

Compartir